14.4.2008

Oto-tiedottajat opissa

Kuopion keskusseurakuntatalolla istui viime viikolla parikymmentä tomeraa oto-tiedottajaa viestintäopissa. Pääasiassa mukana oli seurakuntasihteereitä mutta myös kaksi seurakuntapastoria, diakonissa ja lastenohjaaja.

Kirkkopalvelujen Opintokeskus järjesti ensimmäisen kerran Tiedottamisen työkalupakki -koulutuksen. Työkaluja oli tultu hakemaan niin Haukiputaalta kuin Helsingistäkin. Minua ilahdutti tietysti se, että omalta työalueeltani Ylä-Savosta oli viisi osallistujaa - Sonkajärveltä, Lapinlahdelta ja Iisalmesta.

Kolmen päivän aikana kurssilaiset tutustuivat mm. viestinnän suunnitteluun, tiedotteen tekemiseen, julkisuusperiaatteisiin, graafisen suunnittelun perusteisiin, toimittajan toiveisiin ja asiakaspalveluviestintään. Päivät olivat pitkiä mutta palaute oli silti iloista luettavaa: kovin tyytyväisinä lähtivät nämä osaavat naiset ja yksi mies kotikonnuilleen.

Itse pidin 1,5 tunnin palasen maineenhallinnan aakkosista. Alkajaisiksi loimme itse kukin seurakunnallemme mielikuvaprofiilin. Oli mielenkiintoista havaita, miten seurakunta näyttäytyi yhdelle vanhana, synkähkönä ja kankeana, toiselle keski-ikäisenä ja turvallisuushakuisena (tuulipuku ja kävelysauvat) ja kolmannelle nuorena, retrona ja kultturellina. Mielikuvilla on merkitystä, sillä seurakunnan maine syntyy oman toimintamme, siitä saatujen kokemusten ja siihen liitettyjen mielikuvien vuorovaikutuksessa.

Ei kommentteja: