14.3.2008

Yhdessä tekemisen ilo

Iisalmen seurakuntatalolla kuhisee. Portaitten mutkiin on ilmestynyt kauniita, vihreitä nojatuoleja. Nuoristotoimisto näyttää palatsilta ja diakoniapäivystys kalliohaudalta. Eilen töistä lähtiessäni tapasin enkelin ja sadanpäämiehen.

Iisalmessa valmistaudutaan Ylös Jerusalemiin -pääsiäisvaellukseen. Mukana on satakunta vapaaehtoista ja työntekijöistäkin suurin osa. He rakentavat kulisseja, kahvittavat, muonittavat, opastavat sekä tietenkin näyttelevät. Ja "puhdistavat Pietarille portaita", kuten eräs lapion kanssa tavattu iloinen vapaaehtoinen tehtäväänsä kuvasi.

On upeaa, että evankeliumia kerrotaan niin, että kuulija saa kokea ja eläytyä. Helsingissä Via Crucis - Ristin tie kerää joka vuosi kymmeniä tuhansia osallistujia. Iisalmen pääsiäisvaellus on pienimuotoinen mutta juuri siksi puhutteleva - pääsiäisen sanoma tulee todella lähelle. Osallistava draama puree varmasti paremmin kuin moni saarna.

Hyvin merkityksellistä on myös se, että esitys on seurakunnan yhteinen ponnistus. Yhdessä tekeminen vahvistaa yhteisöä ja tutustuttaa työntekijät paremmin toisiinsa ja seurakuntalaisiin. Juuri kenraaliharjoituksen alla on perhosia vatsassa, väsymys voi painaa ja hermo olla kireällä. Tärkeä työ kantaa kuitenkin varmasti vielä runsaasti hedelmää ja on vaivan arvoinen.

Lue lisää:
Juttu pääsiäisvaelluksesta
Esitysaikataulu

Ei kommentteja: