18.6.2008

Syvällä nettisyövereissä

Tekisi mieleni oikeastaan kirjoittaa lähetystyöstä ja Lähetysjuhlista mutta en pysty nyt kaivautumaan nettisivu-uudistuksen syövereistä takaisin viikonlopun valoisiin, kesäisiin, kansainvälisiin tunnelmiin Oulussa. Ehkäpä myöhemmin.

Siinä kohtaa viimeistään maanantaiaamuna unet karisivat, kun Pielaveden seurakunnan talouspäällikkö-Riitta soitti, että Pielaveden seurakunnan verkkotunnuksella aukeavat mainossivut, joilla esitellään mm. optikkopalveluja ja ovulaatiotestejä. Pikainen tarkistuskierros osoitti, että sama ilmiö vallitsi myös Keiteleellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä.

Tällainen ilmiö on nähty nykyisen palveluntarjoajamme kanssa aiemminkin, juuri vapun alla Vieremällä, kun Kyrönniemi oli avaamassa toimintakauttaan. Ihailen seurakuntaihmisten pitkää pinnaa. Missään aiemmassa työpaikassani ei moista olisi siedetty yhtään vuorokautta. Tarvinneeko selittää, miksi olemme nettisivutoimittajaa vaihtamassa.

Kauhean hauskaa tässä nettisivu-uudistuksessa on ollut se, että olemme tosiaan tehneet tätä hommaa yhdessä. Me kymmenet seurakuntien työntekijät luomme yhdessä kuvaa seurakunnastamme nettimaailmaan.

Minulle viestintäihmisenä tämä on ollut myös opettelua. Minkä verran meidän on vaalittava yhtenäisyyttä kielessä ja tyylissä ja minkä verran annettava vapauksia. Koska seurakunnissa ei pahemmin tiedottajia ole, on vapauksia oltava aika paljon. Ja minun on opeteltava sietämään pilkku- ja yhdyssanavirheitä. On tärkeämpiäkin asioita kuin pilkun paikka. Esimerkiksi elämän maku!

Joitakin poimintoja elämän mausta:
  • Pielaveden seurakunnan visio on niin värisyttävän upea, että nostimme sen etusivulle
  • Keiteleen sivuilla on erityisen kivasti kirjoitetut tekstit ja etusivun juhannusruusun tuoksun voi melkein tuntea
  • Vieremällä on hienosti kuvattu seurakunnan toimintaympäristö Juhani Ahosta alkaen
  • Iisalmessa kirkkoherra tekee nettiin mainioita hartaustekstejä
  • Sonkajärvellä on oivallettu kuvien merkitys, esimerkiksi kesän ensimmäisen rippikoulun kuvagalleria on jo netissä

Olen tosi ylpeä tästä porukasta ja talkoohengestä. Mihin kaikkeen he ovatkaan pystyneet muitten töittensä ohella!

Luultavasti huomenna tulee sekä teknistä hämminkiä että valituksia siitä sun tästä. Eihän nettisivujen kanssa koskaan valmiiksi tulla mutta olemme sentään hypänneet aimo loikan eteenpäin.

Ei kommentteja: