18.8.2008

Kuinka 21.000 ihmistä törmäsi Kiuruveden seurakuntaan


Kiuruvedellä oli viikonloppuna kolmatta kertaa paikallisten yrittäjien, kaupungin ja järjestöjen suurponnistus, Elomessut.

Kävijälaskurien mukaan messuilla kävi peräti 21.000 ihmistä. Saavutus on huikea, sillä Kiuruveden kaupungissa asuu noin 9.500 henkeä. Totta kai tuossa luvussa on väkeä, joka kävi useampana päivänä - sisäänpääsymaksua ei ollut - mutta iso luku se on silti.

Kiuruveden seurakunta osallistui Elomessuille ensimmäisen kerran. Messuosaston teemaa ideoitiin porukalla ja tehokkaana messukoordinaattorina toimi diakoni Tanja Reinikainen.

Joka kymmenes messukävijä sai Elomessuilta matkaansa Kiuruveden seurakunnan uuden postikortin (kuva). Kuvaa ei ole mitenkään käsitelty, se nyt vain on Eero Svärdin mestarilaukaus. Kortteja jaettiin messuilla 2.000 ja painos olisi voinut olla isompikin, sillä kortit loppuivat pari tuntia ennen kuin messut.

Korttien kanssa lähestyttiin messuvieraita ja kehotettiin lähettämään terveisiä Kiuruvedeltä. Samalla tarjottiin seurakunnan syys- ja kuorotoimintaesitettä ja kerrottiin mm. lokakuisesta Samuli Edelmannin konsertista. Jos juttua syntyi enemmän, messuvierasta pyydettiin täyttämään lomake, jossa tiedusteltiin halukkuutta vapaaehtoistoimintaan. Näitä vastauksia saatiin satakunta.

Palautepalaveri on vielä pitämättä mutta ensivaikutelmien perusteella oli ilmeisen hyvä ratkaisu lähteä Elomessuille mukaan. Seurakunnan pitää olla siellä, missä ihmiset liikkuvat, ja näillä messuilla heitä totisesti liikkui.


2 kommenttia:

ljantti kirjoitti...

hieno kuva, hyvä Eero!

tosin aika kliseinen...kirkko, koti, elämän meri....

toisaalta...ehkä kliseet, yksinkertaiset asiat puree.

Kuten eilen Kuopiossa opittiin Joensuusta: kirkko+kalja=uutinen
;)

Helena K. kirjoitti...

Kliseinen, hmm, enpä ajatellutkaan... Minusta tuossa kuvassa vain on niin paljon - kirkko vakaana, aavistus myrskystä, pieni pursi ja yksinäinen purjehtija.

"Kirkko on kotimme" on Kiuruveden seurakunnan slogan ja siihen piti messutarkoituksiin ja purjehdushenkistä osastoa varten saada jotakin jatkoa. Siitä kehittelimme evästä elämän merelle.

Jännityksellä odotan, millaiseksi muotoutuu Kiuruveden herättäjäjuhlien 2010 teema ja voidaanko tänä kesänä otettua kuvastoa siinä hyödyntää.