8.8.2008

Eloisia esitteitä?

Elokuun alun hallitseva teema on ollut ilman muuta: esitteet.

Ei siinä mitään, mutta kun tiedottaja-Seija on lomalla ja siirtyy sen jälkeen uusiin tehtäviin, ja kun Publisher-ohjelma on minulle ihan outo.

Olen kyllä ostanut töitä osaavilta graafikoilta ja tuottanut kokonaisia graafisia ohjeistoja. Pidän myös visuaalisia asioita mielelläni esillä, sillä kuvalliset viestit ovat tärkeitä yhteisökuvan rakentajia. Omia taittotöitä olen kuitenkin tehnyt vain äärimmäisessä hädässä, sillä työtiimeissä on aina ollut niitä, jotka taittavat paremmin ja nopeammin ja olen itse saanut pysytellä tekstipuolella. Olen sitäpaitsi aivan liian kärsimätön siihen millinviilaukseen, mitä taittotyö vaatii eikä luovuuteni riitä kovinkaan kummoisiin graafisiin ratkaisuihin.

Kiuruveden seurakunnan syystoimintaesitteen kanssa vietin jo melkein unettomia öitä, kunnes osaava kuvaaja ja kuvankäsittelijä Svärdin Eero otti sen hoitaakseen. Ja upeaa jälkeä tuli. Toivottavasti näemme Eeron huippukuvia vielä seurakunnan nettisivuillakin.

Iisalmen seurakunnan miesten tapahtuman kutsu-ohjelman värkkäilin minä, seinäjulisteen kanssa oli taas apuna osaava seurakuntalainen, Kyllösen Matti. Miten olenkaan näitä yhteistyökumppaneita siunannut!

Lapinlahden viidensien yhteyspäivien esitteen ja seinäjulisteen tein ihan itse (tapahtuman tunnuskuva ylävasemmalla). Saavutus ei tosin ole kummoinen, sillä Publisherissa on valmiina erilaisia esitepohjia, joitten avulla saa melko säädyllistä jälkeä aikaan.

En ole suinkaan ainoa seurakunnan työntekijä, joka näihin aikoihin, syystoimintakauden alla, rakentelee jos jonkinlaista esitettä, kutsua ja ilmoitusta. Pahoin pelkään, että kopiokoneet syytävät parhaillaan niin erilaisia esitteitä, että ei äkkiseltään arvaisi, että ko. tilaisuudet järjestetään samassa seurakunnassa.

Mietinkin juuri, miten viestintähankkeessamme voisimme neuvoa työntekijöille sellaisia esitteen ja mainoksen suunnittelun perusasioita, jotka toisivat yhtenäisyyttä, erottuvuutta ja laatua seurakuntien aineistoihin. Kaikkien ei nimittäin kannata tuottaa kalliita graafisia ohjeistoja.

Ideoita ja kouluttajaehdotuksia vastaanotetaan!

Ei kommentteja: