7.12.2008

"Käykää kirkossa!"

Toisena adventtisunnuntaina vietettiin Kiuruvedellä kirkkoherran eläkkeellelähtöjuhlia. Osmo Korkalainen, 62, on palvellut Kiuruveden seurakuntaa 17 vuoden ajan. Sitä ennen hän oli pappina Nilsiässä 18 vuotta, mistä ajasta 13 vuotta kirkkoherrana.

Varmasti moni meistä haluaisi tuollaiset lähtöjuhlat - hiukan haikeat mutta silti iloiset. Tupa täynnä seurakuntalaisia. Mukana rakkaat perheenjäsenet ja ystävät. Työtoverit hyvästelivät lempeästi ja liikuttuneina. Piispan lähettämässä tervehdyksessä kiitettiin "vakaata ja juurevaa sananpalvelijaa, jolla on hymy herkässä ja empatiseerauskyky". Musikaaliset lapset ja miniä lauloivat ja soittivat upeasti. Oma poika Simo toivoi, että pystyisi niin vankkoihin, väkeviin ja hoitaviin puheisiin kuin isä.

Kirkkoherran viesti seurakunnalle oli: "Älkää päästäkö jatkossakaan kirkkopolkua ruohottumaan. Käykää kirkossa!" Hän mietiskeli, että Jumala yksin tietää, mitä papin työstä jää viivan alle. Paavo Ruotsalaisen sanoin: "Ole sinä Kristus minun kiitokseni Jumalan edessä."

Ei Osmo Korkalaisen palvelustyö seurakunnassa tähän pääty. Kiuruveden herättäjäjuhlat 2010 työllistävät vielä parin vuoden ajan.

Lähtöjuhla oli erityisen merkittävä Nilsiässä asuville Otolle, melkein 4 v, ja Kallelle, 1 v. Ukin konttaushousut tulevat nyt tehokäyttöön.

Kiitollisuus jäi päällimmäiseksi kaikille tästä juhlapäivästä. Herraa hyvää kiittäkää soi väkevänä koko 130 kilometrin matkaan Kiuruvedeltä Kuopioon.

Ei kommentteja: