17.3.2009

Iloista uskoa

Keskimmäinen poika palasi pyhäiltana isoskoulutuksesta.

Hän oli intoa täynnä. Mahtava meininki. Oli opeteltu palosammutusta ja improvisaatiota. Avannossa oli käyty, hilattu patjat käytäville ("poikien yhteishengen vahvistamiseksi") ja naurettu kippurassa. Selkeästi oli mieleen piirtynyt, että isosen tärkein tehtävä on olla esimerkki. Yhdessä etsittiin postimerkkejä, jotta ripariryhmälle saatiin tervehdykset lähtemään. Facebookiin singahteli ystäväpyyntöjä isoskavereilta.

Hymyilin haikeana. Olin minäkin kahtena kesänä isosena. Muistan innon ja ilon, toisaalta vakavuuden ja vastuun.

Mihin katoavat uskosta into ja ilo? Miksi jää vain vakavuus ja vastuu?

Miksi keski-ikäisen pitäisi syttyä Luther-luennoista ja siioninvirsiseuroista? Entä jos paljon mieluummin laulaisi nuotiolauluja ja nauraisi hulluille sketseille?

2 kommenttia:

Elina Koivisto kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä! Enemmän pitäisi olla seurakunnissa iloista, "kevyttä" ja yhteisöllistä toimintaa myös aikuisille. Eihän se sitä tarkoita, että sanomasta pitäisi tinkiä. Siinä meille työntekijöille haastetta! Tavoitteena pitäisi olla luoda sellaista seurakunnan aikuisten toimintaa, jonne itsekin haluaisi mennä, ja jonne kehtaisi kutsua omia ystäviä.

Helena K. kirjoitti...

Kiitos taas, Elina! Sinä se jaksat olla mahdottoman aktiivinen kirjoittaja ja kommentoija. Siunausta myös sinulle työhösi!