11.9.2009

Ekumeniaa laulaen

Ne tekivät sen taas.

Missä näet kansanlähetysläiset, körtit, helluntailaiset, ortodoksit, lestadiolaiset, raamattuopistolaiset, niin ja tietysti ihan perusluterilaiset, samassa kirkonpenkissä?

Lapinlahdella, tietenkin. Kuudennet yhteyspäivät alkoivat siellä 9.9.

Ei Lapinlahdellakaan yhteys ole syntynyt kivutta. Näkyä ja työtä on tarvittu, pitkään ja paljon. Ja vastuunkantajia, joitten mielestä se, mikä yhdistää, on tärkeämpää kuin se, mikä erottaa.

Olin mukana eilen illalla helluntaiseurakunnassa. Tupa oli täynnä. Illan juonsi helluntailainen. Opetuksen piti ortodoksi. Muut puhujat olivat Raamattuopistosta ja Uusheräyksestä.

Tämän vuoden loisto-oivallus oli tutustua eri herätysliikkeitten ja seurakuntien lauluperinteeseen. Yhteyspäiville on koottu lauluvihko, mistä löytyvät mm. Ihmeinen risti, Oi Herra suuri ja Vain yksin Jeesus. Körttiosioon on kelpuutettu myös uudempaa tuotantoa, kuten Jaakko Löytyn Kahden maan kansalainen.

Eilen illalla Iisalmen ortodoksisen seurakunnan kuoro toimi Kirsi-Marja Hartikaisen (kuva) johdolla esilaulajana kirkkoveisuille ja Vaeltajan lauluille.

Laulaminen oli hirveän hauskaa! Luen nuotteja jossain määrin mutta eivät silti oikein iikossien sävelkulut osuneet kohdilleen. Mutta mitä väliä - laulaminen virkisti, rakensi, yhdisti. Tohkeissamme me eri taustaiset kristityt opettelimme Akatistoshymniä Suloisimmalle Jeesukselle.

Melkein näin, miten Jumala hymyili.

Lapinlahden kuudensien yhteyspäivien ohjelma löytyy seurakunnan sivuilta. Viimeiset seurat alkavat maanantai-iltana 14.9. klo 19 seurakuntatalolla.

Ei kommentteja: