16.12.2009

Kirsi Virtanen ampui kirkkoa - osuiko, upposiko?

Toimittaja Kirsi Virtasen teräväsanaisen radioblogin aiheena oli tänään raha. Huomattava osa ohjelmasta kului kirkkoa röykyttäessä.

Kirkko oli taas rikas ja ahne riistäjä. Ylikapitalisoitunut suorastaan. Se kerää rahaa viekkaudella. Kirkko sumuttaa, hämää ja valehtelee samalla tavalla kuin horoskooppien laatijat.

Kirkko ryhdistäytyy kahdesti vuodessa puhuakseen pehmeästi auttamisesta ja lähimmäisenrakkaudesta mutta puheiden takana on vain rahanahneus. Erityisesti kirkko on kärppänä paikalla silloin, kun ihmisiä kuolee joukoittain. Mitä nuorempia, sen parempi kirkolle - näin uhoaa Kirsi Virtanen.

Papit tekevät työtään rahasta ja koska on mukavaa ryystää kahvia kekkereillä. Papit jopa hyväksyvät kirkkoon kuulumattomia (kuten Kirsi Virtasen) kummiksi ihan vain jotta itsellä palkka juoksisi. (Mikähän mekkala siitä olisi tullut, jos Virtasta ei olisi hyväksytty kummiksi!)

Kirsi Virtanen, tervetuloa Savoon katsomaan, miten rikkaasti täällä seurakunnat elelevät! Vaikka Kaasisen Riitta Pielavedeltä voi kertoa, miten ylenpalttista on!

Tervetuloa myös diakonin kierrokselle köyhistä köyhimpien luo. Luultavasti näkisit, että verorahoilla tehdään myös jotain hyödyllistä.

Jututa kuusi jouluhartautta päivässä pitävää kalpeaa pappia, joka on viimeksi nähnyt vapaapäivän monta viikkoa sitten, ja päätä, kannattaako häntä kadehtia.

Mielikuva rikkaasta kirkosta on niin luja, että edes omia seurakuntapäättäjiä ei tahdo saada vakuuttumaan siitä, että seurakunnalla voi olla tosi tiukkaa taloudellisesti. Saati sitten joitakin etelän toimittajia.

Huonosti on seurakuntien viestintä onnistunut, kun toimittaja ei keksi yhtään mitään hyvää kirkon tekemisistä.

Tai no, keksi kuitenkin. Virtanen kertoi liittyneensä kirkkoon pariksi viikoksi saadakseen perinteiset kirkkohäät. Tämä kuului olevan hyvin yleistä hänen tuttavapiirissään. Sekö ei sitten ole huijausta ja valehtelua?

Onneksi Kirsi Virtanen ei ole yhtäkuin kaikki Suomen toimittajat. Yleensä toimittajat nimittäin suhtautuvat arvostavasti ja yhteistyöhakuisesti kumppaneihinsa.

Alkuperäisen ohjelman voi kuunnella täällä. Kirkko esiintyy kohdasta 14:12 eteenpäin. Ei kannata kuunnella, jos olet kirkon työntekijä ja umpipuhki joulukiireistä, tulet vain surulliseksi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kirsi Virtanen on tullut Hannu Taanilan jalanjäljille reposteluissaan, mutta paljon huonommilla sanankääntellä. Hannu Taanilalla oli näkökulma käsittelemiinsä asioihin myös sisäpuolelta, kun taas KV huitoo ulkopuolisen asenteella lähes kaikkea mikä liikkuu.
Itse en edusta kovin 'korkeakirkollista' näkemystä, vaan mieluummin näkisin kirkkomme ilman liturgiaa ja litanioita kansan kanssa keskustelemassa niin arkena kuin juhlissakin. Meille maallikoille olisi töitä palkattujen rinnalla, jos vain uskallettaisiin antaa virheidentekomahdollisuus.
Osaammehan me maallikot muutakin kuin kätellä, lukea sisältä ja kantaa kolehteja.
Kaipa asiat olisivat toisin, jos kirkollamme ei olisi veronkanto-oikeutta!