28.2.2008

Olipa päivä

Eilinen taisi olla helmikuun vilkkain. Päivä käynnistyi reippaasti klo 05.55 startilla kohti linja-autoasemaa ja Iisalmea ja päättyi kaarroksella Kuopion kotipihaan klo 21.30.

Aamulla oli ensimmäiseksi Iisalmen seurakunnan työntekijäkokous, missä olikin runsaasti viestintäasiaa. Kerroin hankkeestamme ja keräsin viestintään liittyviä koulutustarpeita. Tiedottaja-Seija esitteli seurakunnan kotisivujen uutta rakennetta. Työskentelyaikataulua pidettiin kireänä. Seija on kyllä informoinut työaloja kotisivu-uudistuksesta jo syksyllä. Aina ne asiat vain tahtovat jäädä tekemättä siihen asti, kunnes joku antaa deadline-päivämäärän. Sellainen on ihmisluonto.

Puoliltapäivin piti olla Lapinlahdella, minne olin luvannut kriisiviestintään liittyvän koulutuksen. Koulutusaineistojen siirto koneelta toiselle ja ohjelmasta toiseen ei onnistunut odotetusti eikä niiden tulostaminenkaan, joten lounasaika hujahti ohi niiden kanssa tuskaillessa. Hyvin ehdin silti Lapinlahdelle ja onneksi näissä seurakuntien tilaisuuksissa ei koskaan tarvitse olla nälissään tai kuivin suin. Taas oli tarjolla tuoretta pullaa ja piirakkaa.

Koulutustilanne oli jännittävä, koska se oli ensimmäiseni tässä pestissä. Osaanko ollenkaan linkittää seurakuntatyön arkea ja viestinnän teoriaa? Lapinlahdella oli hyvä harjoitella, koska siellä ollaan jo kokeneita viestintäasioissa. Meillä oli sitäpaitsi aika mukavaa - tai ainakin minulla oli - sillä niin antaumuksellisesti työntekijät heittäytyivät mukaan.
Seurakunta, poliisi ja koulu kohtaavat kiukkuiset vanhemmat ja median kriisiviestinnän harjoituksessa Lapinlahdella.

Koulutuksen jälkeen kävin Lapinlahden ja Varpaisjärven oman lehden, Matin ja Liisan, toimituksessa. Tutustuimme toimittaja Ulla Tuovisen kanssa, Ulla teki jutun hankkeestamme ja kuvakin otettiin kirkon edessä. Olen antanut parin viikon aikana kolme lehtihaastattelua. Se on kovin hämmentävää, sillä olen aina ollut se osapuoli, joka on kiinni kynässä ja kamerassa, en suinkaan jutun aihe.

Päivä päättyi Varpaisjärvellä, missä valitaan uutta kirkkoherraa. Suuren urheilujuhlan tuntu oli käsinkosketeltava jo Esson baarissa. Ehdokkaisiin Markku Suokonautioon ja Olli Kortelaiseen oli tutustuttu vaalisaarnojen ja kahvitilaisuuksien avulla. Nyt he saivat kirkossa vastata Terttu Ruotsalaisen ja Jorma Lundgrenin esittämiin kysymyksiin. Illan päätteeksi yleisökin pääsi kyselemään. Takanani istuneet rouvat olivat tomerasti sitä mieltä, että selväksi tuli. Vaali ratkeaa 10.3.

Olli Kortelainen Valtimolta ja Markku Suokonautio Sonkajärveltä.

Kotona odotti murjottava kuopus. Illan jalkapallopeli oli sujunut epäonnisesti ja kaiken lisäksi oli hänen 14-vuotissyntymäpäivänsä. Eikä äitiä mailla halmeilla. Ehdin sentään sängyn laidalle istuksimaan, rupattelemaan ja siunaamaan. Meillä on kaikilla vielä opettelemista uudessa työrytmissäni.

Ei kommentteja: