19.2.2008

Oppia Lapinlahdelta

Posti toi tänään Kirkon tiedotuskeskuksesta paksun kuoren. Siinä oli nätisti aiheittain pakattuna Lapinlahti-vetoisen viestinnän kehittämishankkeen aineistot vuosilta 2004-2005. Kiitos, Tiinakaisa!

Hankkeen päätösarvioinnit ovat mukavaa luettavaa. Asenteet olivat muuttuneet viestintämyönteisiksi. Olemassa olevat taidot olivat vahvistuneet. Arat olivat rohkaistuneet.

Toisaalta tieto oli myös lisännyt tuskaa. Esimerkiksi viestintäsuunnitelmia pidettiin tarpeellisina mutta niiden tekoa vaikeana. Viestintään kouluttautuminen oli myös aika rankkaa kaiken muun työn ohessa, kun siitä muusta ei voinut karsia.

Toivon, että osaisimme ottaa oppia aikaisemmasta hankkeesta. Vatsanpohjassa kyllä vähän perhostelee. Kuusi minulle vielä varsin vierasta seurakuntaa Iisalmen rovastikunnasta. Verkkopalvelujen kehittämisessä mukana myös Pielavesi ja Keitele Siilinjärven rovastikunnan puolelta. On itsestä kiinni, onko haaste hurmaavan jännittävä vai veret seisauttavan säikäyttävä. Toistaiseksi olen saanut pysytellä enempi hurmion puolella.

Innostuksen lähteitä löytyy aiemmista arkiston aarteista kyllä. Kuten vaikka tämä: "Viestintä ei ole menoerä vaan harkittu sijoitus seurakuntien ja sen sanoman hyväksi, mitä olemme julistamassa."

Ei kommentteja: