24.10.2008

Presiksen kimpussa

Huomenta Espoosta. Täällä ollaan taas, kauniin tuomiokirkon kupeessa. Espoon keskus on muuten aika kolossaalinen ja töykeä mutta juuri tässä kirkon ja tuomiokapitulin ympärillä on viehättävä puisto, vanhoja puutaloja ja sympaattinen ruotsinkielinen ala-aste ja päiväkoti.

Hengellinen elämä verkossa -hanke käynnisti mittavan verkkoneuvojakoulutuksen ensimmäiseksi Espoon hiippakunnassa. Olen täällä Savon satelliittina, tarkoituksena on tuoda Espoon oppeja omaan projektiimme ja ehkä koko Kuopion hiippakuntaan.

Huomasinpa myös eilen, että meidän hankkeellamme on annettavaa espoolaisille, kirkkonummelaisille, mäntsäläläisille ja keitä täällä onkin. Esittelin verkkoviestintäpäivän 15.11. ohjelman ja se vaikutti kurssikumppaneistani hyvältä.

Meillä on tämän porukan kanssa jo syntynyt omaa slangiakin. Viime kurssijaksolla, kuukausi sitten, meille puhui IRC-Gallerian viestintäjohtaja Matti Kari, joka käytti esityksestään (presentaatio) nimeä presis.

Nyt tässä ollaan presistä tekemässä, sillä tänään iltapäivällä saamme harjoitella esitysten pitoa ja kertoa internet-hankkeistamme toisille. En ole tästä kauhean innostunut, sillä eilen aamulla heräsin junalle klo 03.15 ja tiiviin koulutuspäivän jälkeen vielä työskentelimme muutaman tunnin Kirkkopalvelujen Sari Virran kanssa Ylä-Savon kevään viestintäkoulutusten kimpussa. Onneksi kaikenlaisia esityksiä on koneella valmiina - ja kone mukana ! - joten leikaten ja liimaten on jonkinlainen presis syntynyt. Ja ainahan sitä mielellään tuo esiin savolaista osaamista, varsinkin täällä etelässä :)

Ei kommentteja: