30.10.2008

Miksi verkkoviestintä ei vedä?

Kehuskelin alla, että eteläsuomalaisistakin meidän yläsavolaisten suunnittelema Verkkoviestintäpäivä 15.11. näytti hyvältä.

Ylpeys käy lankeemuksen edellä - osallistujia on päiväämme tulossa huomattavan paljon vähemmän kuin odotimme ja toivoimme. Tässä muutama syy, joita minulle on esitetty tällä viikolla.

Lauantai on huono päivä. Päiväksi valittiin lauantai, jotta seurakuntien luottamushenkilöt ja vapaaehtoiset pääsisivät myös mukaan. Mutta papeille ja kanttoreillehan tuo tietysti on kiireisin toimituspäivä ja ainakin Iisalmessa tuntuu olevan oikea hautajaisten suma. Ja toimistotyöaikaa tekevät pitävät mieluummin lauantaina vapaata kuin lähtevät viestintäkoulutukseen.

Meillä on naisten päivät. Jep, yksi työalueeni seurakunnista järjestää naisten päivät samaan aikaan. Elämä on valintoja - ilmeisesti naisten päivien järjestäjät eivät ole kiinnostuneita rovastikunnan yhteisistä asioista, tai eivät ainakaan verkkoviestinnästä.

Onhan se netti hyvä nuorille. Tämän lausuja unohtaa, että 83 % suomalaisista käyttää internetiä säännöllisesti. Kannattaisiko silti tulla mukaan, ihan vain yleissivistystä saadakseen?

Me ei tiedetty. Tätä en purematta niele. Verkkoviestintäpäivästä on jaettu esitettä ja sähköpostia varsin tiheään ja siitä on kerrottu lukuisissa koulutus- ja neuvottelutilaisuuksissa keväästä alkaen.

Jospa todelliset syyt ovatkin ihan toisaalla. Ollaan niin kuormittuneita, että ei jakseta enää viestinnästä innostua. Tahdotaan tehdä asiat niinkuin ennenkin eikä haluta mitään nettiä tuttuja tapoja sotkemaan. Pelätään verkkomaailmaa ja sitä, ettei sen saloista kuitenkaan pääse kohtuullisessa ajassa jyvälle.

Muuten olen sitä mieltä, että kun seurakunnat kerran maksavat tästä viestinnän kehittämishankkeesta niin kannattaisi toki ottaa siitä myös irti kaikki mahdollinen. Kuten tekevät vieremäläiset, jotka tulevat joukolla Portaanpäähän 15.11.

Ehkäpä kannan huolta suotta - ilmoittautumisaika päättyy vasta huomenna ja hätätilassa sitä voidaan jatkaa vielä ensi viikollekin...

Ei kommentteja: