19.11.2008

Mediamylläkkää

Joskus tuntuu unohtuvan, että Jumala loi meidät miehiksi ja naisiksi, siis sukupuolisiksi olennoiksi. Jotain kummallista siinä kai on, sillä niin hanakasti media tarttuu juttuihin aiheesta kirkko ja sukupuolisuus.

Kirkossa tehdään paljon hyvää työtä parisuhteiden vaalimiseksi mutta siitä nyt ei saa mitään otsikkoja aikaiseksi. Seurakunnissa myös hoidetaan särkyneitä ja tallottuja mutta ketä kiinnostaa?

Vilhakasti sensijaan päätyvät otsikoihin kirkko ja homot, siunaamiset ja siunaamatta jättämiset. Kirkkoherra ja hänen sukupuolenvaihdoksensa. Uskonnolliset yhteisöt ja lasten hyväksikäyttöepäilyt.

Nykyoppien mukaan vaikeittenkin asioitten - ja juuri niitten - kanssa pitäisi olla rohkea ja tulla omalla nimellä julkisuuteen ennen kuin media keksii lööppiainekset. Imatran kirkkoherra Olli Aalto teki niin ja seurasi mylläkkä. Helluntailaisten lehti Ristin Voitto teki niin ja seurasi mylläkkä.

Ylellä tekivät tämän aamun radiouutisiin referaatin Ristin Voiton teksteistä. Jättäen tietenkin mainitsematta, että kaikissa seurakunnissa pedofiliaepäilyt viedään poliisille. Ylen sivuilla käyty keskustelu on polveillut julmana tänään, osansa ovat saaneet kaikki uskonyhteisöt tasapuolisesti. Aihe näkyy nyt olevan myös MTV3:n uutisissa.

Tätä tämä median maailma on. Kirkon viestintäpäivillä syyskuussa joku kysyi MTV3:n uutistuottaja Pertti Nybergiltä, mikä olisi sellainen hyvä uutinen kirkosta, joka menisi läpi. Vastaus oli: "Se, että kirkon jäsenmäärä kääntyisi rajuun nousuun." Ei taida olla toivoa?

Vaan mistäpä tuota vielä tietää, mitä laman aalloissa tapahtuu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Raamattu sen tietää: Mieheksi ja naiseksi = Ihminen on kaksipuolinen olento. Jokainen sikiää naiseksi ja osa meistä jatkaa kehitystä muuttuen miehiksi. Toiset muuttuvat liikaa ja haluavat palata takaisinpäin. X ja Y kromosomit tarvitsevat hoivaa ollakseen aidosti oma itsensä koko elämän ajan.