27.2.2009

Rippikoululaisen matkassa

Kuopukseni täyttää tänään 15.

Hän syntyi vauhdikkaasti, alle kahdessa tunnissa, mutta asettui sitten levollisesti omalle paikalleen perheen hyörinään. Jos esikoiseni on sähäkkä sinkoilija ja keskimmäinen perusteellinen pohdiskelija niin kuopus on jotain siltä väliltä. Päättäväinen ja urheilullinen nuori mies, joka on koko ikänsä syönyt säännöllisesti ja paljon.

Siitä, mitä muuta hän on, kiitos murrosiän, minulla ei ole lupa kirjoittaa. Olen saanut joskus murhaavaa palautetta lapsilta, kun olen liian vuolaasti heitä käsitellyt julkisilla foorumeilla.

Sen saan kai kuitenkin sanoa, että kuopus on rippikoululainen. Ensimmäiset jumalanpalvelukset ja nuortenillat on käyty. Heinäkuun alussa odottaa leiri.

Lukemattomia rippileirejä nähnyt Pekka Simojoki muisteli Kuopion-konsertissaan viikko sitten, miten varsinkin pojat ovat leirin alussa ihan jäässä, mutta sulavat lopulta niin, etteivät malttaisi kotiin lähteä. Tätä ihmettä ja ilmiötä odotan ja toivon minäkin.

Rippikouluryhmän vanhempainillassa joukko toisilleen tuntemattomia ja hyvin keski-ikäisen näköisiä vanhempia kertoi, mitä kotiväki rippikoululta odottaa. Kiinnostava oli sen perheen kuvio, joka lähettää nuorensa ensin Prometheus-leirille ja sitten Herättäjä-Yhdistyksen rippileirille Aholansaareen, jotta tämä saisi riittävästi aineksia itsenäiseen maailmankuvan muodostamiseen.

He ovat ainakin uskaltaneet päästää irti. Minä huomaan, että kun kyseessä on kuopus, hänen haluaisi vielä hetken pysyvän kodin maailmoissa, lähellä, oli sitten kyse harrastamisesta tai elämänkatsomuksesta.

1 kommentti:

Elina Koivisto kirjoitti...

Riparit ovat kyllä aina mukavia seikkailuja sekä nuorille että vetäjille. Viikon alussa meno tahtoo olla jähmeää, mutta lopussa aina yhtä ihanaa ja hauskaa. Sekin on uskomatonta, miten nuorten asenne uskoon ja Jumalaan muuttuu viikon aikana. Siinä on kyllä osansa varmaan kotiväenkin rukouksilla :)!

Minä nautin vielä täysillä tästä vaiheesta, jossa saan kertoa lapsista vielä blogissani aika paljon. Tiedän, että muutaman vuoden kuluttua tilanne on aivan erilainen.